Budyń o smaku jagodowym 40g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
CELIKO - Budynie z tradycjami!
Smaczny budyń jagodowy bez dodatku cukru.
TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.
Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Z sokiem owocowym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy (PL-064-005)
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego)
Budyń o smaku jagodowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.
Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g budyniu w proszku | W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% |
Wartość energetyczna: | 1458 kJ / 348 kcal | 575 kJ / 137 kcal |
Tłuszcz: | 0,1 g | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 1,6 g |
Węglowodany: | 86,6 g | 24,5 g |
w tym cukry: | 1,2 g | 16 g |
Białko: | 0,3 g | 4 g |
Sól: | 0,04 g | 0,13 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.