
FRUPP baton Malina W CZEKOLADZIE 20g






Opis
FRUPP Malina W CZEKOLADZIE - liofilizowany baton malinowy oblany pyszną czekoladą.
Malina zachwyca wspaniałym smakiem, a wysokiej jakości czekolada zapewnia słodkie chwile przyjemności w codzienności!
- wysokiej jakości czekolada
- min. 70% kakao w czekoladzie
- wysoka zawartość błonnika (14% błonnika)
- wyśmienita przekąska
- idealny w pracy, szkole, domu lub podróży
Liofilizowany baton owocowy + pyszna czekolada = przekąska doskonała!
Liofilizowany baton malinowy oblany czekoladą (masa kakaowa min. 70%)
Składniki: Liofilizowany baton malinowy: maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. Czekolada 50%: miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgatory: lecytyny (z soi), ekstrakt z wanilii. Masa kakaowa w czekoladzie minimum 70%.
Może zawierać: jaja, mleko, orzechy, orzeszki arachidowe, zboża zawierające gluten i ich pochodne.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza | w 100 g |
w 1 porcji (20 g) |
% RWS* w 1 porcji (20 g) |
Wartość energetyczna: | 1858 kJ / 445 kcal | 372 kJ / 89 kcal | 5% |
Tłuszcz: | 20 g | 4,0 g | 5% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 13 g | 2,6 g | 14% |
Węglowodany: | 54 g | 8,9 g | 5% |
w tym cukry: | 44 g | 9,9 g | 11% |
Błonnik: | 14 g | 2,8 g | - |
Białko: | 6 g | 1,1 g | 2% |
Sól: | 0,04 g | 0,007 g | 0,1% |
1 baton (20 g) stanowi jedną porcję.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.