Galaretka z agarem o smaku Truskawkowym 45g
Opis
Galaretka z agarem - smak truskawkowy
- Nie zawiera żelatyny.
- Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek.
- Odpowiednia dla wegetarian i wegan, osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
- Produkt bezglutenowy (PL-064-058)
Sposób przygotowania:
- Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia.
- Galaretkę doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając.
- Przelać do naczynia, wystudzić.
Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki).
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
Składniki: izomaltuloza*, sok truskawkowy w proszku 13 % (maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), substancja żelująca: agar, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
* Izomaltuloza jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest całkowicie trawiona i przyswajalna. Dostarcza energii w formie glukozy przez dłuższy czas. Nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dlatego sprzyja prawidłowej mineralizacji zębów.
Wartość odżywcza | w 100 g galaretki w proszku: |
Wartość energetyczna: | 1565 kJ/369 kcal |
Tłuszcz: | < 0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | < 0,1 g |
Węglowodany: | 90 g |
w tym cukry: | 82 g |
Błonnik: | 3,3 g |
Białko: | < 0,5 g |
Sól: | 0,01 g |