Kisiel o smaku jagodowym 40g
Opis
CELIKO - Kisiele z tradycjami!
Pyszny kisiel o smaku jagodowym, bez dodatku cukru.
Łatwy i szybki w przygotowaniu deser, który jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów.
Produkt odpowiedni dla WEGAN.
Produkowany wg tradycyjnych i sprawdzonych receptur, zgodnie z reżimami produkcji bezglutenowej.
Produkt bezglutenowy (PL-064-009)
Zawiera sok owocowy.
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnej wody odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty wody dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.
Kisiel o smaku jagodowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, zagęszczony sok jagodowy), sól, barwnik: antocyjany, aromat.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g kisielu w proszku | w 1 porcji (150 g) gotowego kisielu przyrządzonego wg przepisu |
Wartość energetyczna: | 1327 kJ / 317 kcal | 300 kJ / 72 kcal |
Tłuszcz: | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 79,2 g | 17,9 g |
w tym cukry: | 1,1 g | 10,1 g |
Białko: | 0 g | 0 g |
Sól: | 0,2 g | 0,02 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji kisielu po ok. 150 g