Szanowni Państwo,

W związku z panującą sytuacją dot. stanu zagrożenia epidemicznego informujemy, iż czas realizacji zamówień może ulec wydłużeniu. Mogą również występować problemy z dostępnością wybranych produktów. Jednocześnie nie rekomendujemy zamówień w opcji "odbiór osobisty". Zapewniamy, że pracujemy intensywnie, aby wszystkie nasze produkty były dostępne. Prosimy o zrozumienie.


 

Budyń o smaku śmietankowym 40g

5900038001916.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 0,80 zł 0.80
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

CELIKO - Budynie z tradycjami!

 

Smaczny budyń śmietankowy bez dodatku cukru.

TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!

Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.

Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na dowolnym mleku wegańskim.

Świetnie nadaje się do wypieków.

Produkt bezglutenowy (PL-064-001)

 

 

Sposób przygotowania:

  • Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
  • Do reszty mleka dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
  • Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.

 

Budyń o smaku śmietankowym w proszku. Produkt bezglutenowy.

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik: ryboflawina.

Produkt może zawierać: mleko, soję i ich pridukty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Wartość odżywcza W 100 g budyniu w proszku W 1 porcji  (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
Wartość energetyczna: 1459 kJ / 349 kcal 575 kJ / 137 kcal
Tłuszcz: 0,1 g 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 1,6 g
Węglowodany: 86,7 g 24,6 g
w tym cukry: 0 g 15,9 g
Białko: 0,3 g 4,0 g
Sól: 0,04 g 0,13 g

Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl