Budyń o smaku waniliowym 40g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
CELIKO - Budynie z tradycjami!
Smaczny budyń waniliowy bez dodatku cukru.
TERAZ W NOWEJ SZACIE GRAFICZNEJ!
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.
Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy (PL-064-006)
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
Budyń o smaku waniliowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g budyniu w proszku | w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2% |
Wartość energetyczna: | 1426 kJ / 341 kcal | 571 kJ / 137 kcal |
Tłuszcz: | 0,1 g | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 1,6 g |
Węglowodany: | 84,9 g | 24 g |
w tym cukry: | 0 g | 16 g |
Białko: | 0,2 g | 4,0 g |
Sól: | 0,05 g | 0,13 g |
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.