FRUPP Malina - baton liofilizowany 10g
Opis
Baton FRUPP Malina - BEZ dodatku CUKRU!
Liofilizowany baton malinowy Frupp zawiera aż 36% błonnika.
BEZ dodatku CUKRU!
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Owocowe źródło antyoksydantów
1 baton = 43 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska- alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy i słonych przekąsek.
Produkt bezglutenowy (PL-064-031).
Maliny są bogate w witaminy C, K, B1, B2, PP, karotenoidy i błonnik. Dzięki temu:
- pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn,
- wzmacniają układ odpornościowy, sprawiając że lepiej przyswajamy żelazo
- pomagają osobom cierpiącym na anemię.
Liofilizowany baton malinowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: malina (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1256 kJ/ 300 kcal; tłuszcz – 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 53 g, w tym cukry – 39 g; błonnik – 36 g; białko – 3,2 g; sól* – 0,02 g.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 30 kcal.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.