
FRUPP Malina - baton liofilizowany 10g






Opis
UWAGA! Teraz baton FRUPP Malina w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU!
Baton malinowy Frupp zawiera aż 36% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-031).
Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.
Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn
Liofilizowany baton malinowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza | w 100 g |
w 1 porcji (10 g) |
% RWS* w 1 porcji (10 g) |
Wartość energetyczna: | 1256 kJ / 300 kcal | 126 kJ / 30 kcal | 2% |
Tłuszcz: | 0,1 g | 0 g | 0% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,1 g | 0 g | 0% |
Węglowodany: | 53 g | 5,3 g | 2% |
w tym cukry: | 39 g | 3,9 g | 4% |
Błonnik: | 36 g | 3,6 g | - |
Białko: | 3,2 g | 0,3 g | 1% |
Sól: | 0,02 g | 0 g | 0% |
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.