FRUPP Malina - baton liofilizowany 10g

5900038003057.jpg
  • promocja
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni robocze
Cena: 2,19 zł 2,39 zł 2.19
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

UWAGA! Teraz baton FRUPP Malina w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU!

 

Baton malinowy Frupp zawiera aż 36% błonnika.

Bez dodatku tłuszczu i soli!

Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 30 kcal!

 Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.

Produkt bezglutenowy (PL-064-031).

 

Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych, dlatego jak najwięcej malin powinny spożywać osoby cierpiące na anemię. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem. 
Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn

Liofilizowany baton malinowy. Produkt bezglutenowy.

Składniki: malina (32%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.

Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.

Wartość odżywcza w 100 g
w 1 porcji (10 g)
% RWS* w 1 porcji (10 g)
Wartość energetyczna: 1256 kJ / 300 kcal 126 kJ / 30 kcal 2%
Tłuszcz: 0,1 g 0 g 0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g 0 g 0%
Węglowodany: 53 g 5,3 g 2%
w tym cukry: 39 g 3,9 g 4%
Błonnik: 36 g 3,6 g -
Białko: 3,2 g 0,3 g 1%
Sól: 0,02 g 0 g 0%

1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Zawiera naturalnie występujące cukry.

Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl