FRUPP Truskawka - baton liofilizowany 10g
Opis
Baton FRUPP Truskawka - BEZ dodatku CUKRU!
Baton truskawkowy zawiera aż 31% błonnika.
BEZ dodatku CUKRU!
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Owocowe źródło antyoksydantów.
1 baton = 45 g owoców
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 33 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska - alternatywa dla wysokokalorycznych słodyczy i słonych przekąsek.
Produkt bezglutenowy (PL-064-030).
Truskawki zawierają polifenole o właściwościach antyoksydacyjnych. Są bogate w witaminę C. Truskawki zawierają również żelazo, wapń i fosfor. Dzięki temu:
- wzmacniają kości i zęby
- poprawiają pracę mięśni i ułatwiają przemianę materii
- przeciwdziałają powstawaniu nowotworów
Liofilizowany baton truskawkowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: truskawki (26 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1401 kJ/ 334 kcal; tłuszcz –1,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 63 g, w tym cukry – 41 g; błonnik – 31 g; białko – 2,1 g; sól* – 0,02 g.
* Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 33 kcal.
Zawiera naturalnie występujące cukry.