
FRUPP Wiśnia - baton liofilizowany 10g





Opis
UWAGA! Teraz baton FRUPP Wiśnia w nowej formule - BEZ dodatku CUKRU!
Baton wiśniowy Frupp zawiera aż 29% błonnika.
Bez dodatku tłuszczu i soli!
Wartość energetyczna jednej porcji to zaledwie 34 kcal!
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy (PL-064-032).
Wiśnie są źródłem żelaza, miedzi, sodu, manganu, potasu, fosforu, wapnia oraz zawierają witaminę A, C i K i niewielką ilość witamin z grupy B. Działają terapeutycznie, przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Znajduje się w nich sporo cennych przeciwutleniaczy, m.in. antocyjanów. Bioflawonoidy w nich zawarte eliminują wolne rodniki i spowalniają procesy starzenia. Regularne spożywanie wiśni i jej przetworów wspomaga oczyszczanie organizmu, pobudza przemianę materii i wydzielanie soków trawiennych. Owoce wiśni skutecznie stosuje się w leczeniu kamicy nerkowej i schorzeń pęcherza moczowego. Wiśnie wzmacniają pracę mięśnia sercowego i zapobiegają chorobom układu krążenia oraz regulują gospodarkę kwasowo-zasadową w organizmie.
Liofilizowany baton wiśniowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: wiśnia (31%), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt z owoców, może zawierać minimalne ilości pestek.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza | w 100 g |
w 1 porcji (10 g) |
% RWS* w 1 porcji (10 g) |
Wartość energetyczna: | 1408 kJ / 335 kcal | 141 kJ / 34 kcal | 2% |
Tłuszcz: | 1,0 g | 0,1 g | 0% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g | 0 g | 0% |
Węglowodany: | 65 g | 6,5 g | 3% |
w tym cukry: | 49 g | 4,9 g | 5% |
Błonnik: | 29 g | 2,9 g | - |
Białko: | 2,2 g | 0,2 g | 0% |
Sól: | 0,03 g | 0 g | 0% |
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.