Piernik - ciasto bezglutenowe 300g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
NOWA RECEPTURA!
Pyszne ciasto Piernik bezglutenowy Celiko:
- znakomity piernikowy smak
- odpowiedni dla wegan
- łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 45 minut
- produkt bezglutenowy (PL-064-103)
Zrobisz przy jego użyciu także: tort o smaku piernika "inaczej" i jesienno-zimowe ciasto z jabłkami.
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku PIERNIKA. Produkt bezglutenowy.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, przyprawa do piernika (cynamon, imbir, goździki, kolendra, ziele angielskie, gałka muszkatołowa), kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, węglany sodu: substancja spulchniająca, sól, aromat.
Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g koncentratu ciasta | w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego |
Wartość energetyczna: | 1555 kJ / 366 kcal | 1572 kJ / 376 kcal |
Tłuszcz: | 0,4 g | 21 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g | 0,1 g |
Węglowodany: | 86 g | 43 g |
w tym cukry: | 38 g | 19 g |
Białko | 2,6 g |
4,0 g |
Sól: | 0,94 g | 0,52 g |