
Piernik - ciasto bezglutenowe 300g






Opis
Pyszne ciasto Piernik bezglutenowe Celiko:
- znakomity, czekoladowy smak
- odpowiedni dla wegan
- łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 45 minut
- produkt bezglutenowy (PL-064-103)
Zrobisz przy jego użyciu także: znakomite ciasto marchewkowe i doskonałe ciasto z jabłkami.
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku PIERNIKA i innych ciast. Produkt bezglutenowy.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g koncentratu ciasta | w 100 gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego |
Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 363 kcal | 662 kJ / 158 kcal |
Tłuszcz: | 1,5 g | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,9 g | 0 g |
Węglowodany: | 82 g | 19 g |
w tym cukry: | 52 g | 8,6 g |
Błonnik | 6,0 g | 0 g |
Białko: | 3,9 g | 1,4 g |
Sól: | 0,48 g | 0,28 g |