Uniwersalna mieszanka mąk - bezglutenowa 200g
Opis
NOWOŚĆ!
Doskonała i Bezglutenowa Uniwersalna mieszanka mąk Celiko.
Idealna się do przygotowania:
- świeżej i chrupiącej tortilli,
- pysznych kopytek (szagówek),
- domowych klusek i pierogów,
- niemal babcinego makaronu,
- wyśmienitych naleśników,
- a nawet ciasta parzonego.
Produkowana z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Produkt bezglutenowy (PL-064-026)
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania oraz mieszanki mączne CELIKO są produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl/przepisy/
Koncentrat mąki bezglutenowej do przygotowania makaronu, naleśników, tortilli, klusek, kopytek, pierogów oraz ciasta parzonego. Produkt bezglutenowy.
Składniki: mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, sól.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g koncentratu mąki: |
Wartość energetyczna: | 1508 kJ / 360 kcal |
Tłuszcz: | 0,6 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,3 g |
Węglowodany: | 82 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 5,4 g |
Sól: | 1,21 g |