Muffiny klasyczne - bezglutenowe 280g

Wysyłka w: 48 godzin roboczych
Cena: 5,59 zł 5.59
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 0

Opis

Baw się Muffinami!

Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko!

Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę.

Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych.

Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione Muffiny Celiko!

Produkt bezglutenowy (PL-064-051)

Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).

Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .

Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl/przepisy/

 

Koncentrat ciasta do wypieku muffin w proszku. Produkt bezglutenowy.

Składniki: cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, skrobia ziemniaczana, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, aromat, sól,substancja zagęszczająca - guma ksantanowa.

Może zawierać: soję, mleko.

Opakowanie zawiera:

  • 280 g mieszanki do ciasta
  • 12 szt. foremek
Wartość odżywcza w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego: 1 szt. muffiny ok. 40 g
Wartość energetyczna: 1617 kJ / 386 kcal 647 kJ / 155 kcal
Tłuszcz: 19 g 7,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g < 0,1 g
Węglowodany: 50 g 20 g
w tym cukry: 25 g 10 g
Błonnik: 0,2 g 0,1 g
Białko: 3,8 g 1,5 g
Sól: 0,71 g 0,28 g

 

Produkty powiązane

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl