Muffiny klasyczne - bezglutenowe 280g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Baw się Muffinami!
Znakomity smak na początek i koniec dnia od ekspertów pieczenia Celiko!
Proste babeczki są doskonałym sposobem na wyśmienitą zabawę.
Zaproś do wspólnego pieczenia rodzinę i znajomych.
Nagrodą będą pyszne, własnoręcznie zrobione i ozdobione Muffiny Celiko!
Produkt bezglutenowy (PL-064-051)
Odpowiedni dla wegetarian i wegan.
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten i fenyloalanina).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii .
Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl/przepisy/
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów. Produkt bezglutenowy.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: difosforany, substancja spulchniająca: węglany sodu; sól, aromat.
Może zawierać: soję, mleko i ich produkty pochodne.
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 12 szt. foremek
Wartość odżywcza | w 100 g gotowego wyrobu przygotowanego wg przepisu podstawowego: | 1 szt. muffiny ok. 40 g |
Wartość energetyczna: | 1655 kJ / 396 kcal | 662 kJ / 158 kcal |
Tłuszcz: | 21 g | 8,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g | 0 g |
Węglowodany: | 47,5 g | 19 g |
w tym cukry: | 21,5 g | 8,6 g |
Błonnik: | 0,1 g | 0 g |
Białko: | 3,4 g | 1,4 g |
Sól: | 0,69 g | 0,28 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.