Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym - bezglutenowe 310g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wyśmienite Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym!
Mieszanka do samodzielnego wypieku
Produkt bezglutenowy (PL-064-052)
Łatwe i szybkie w przygotowaniu!
Przygotujesz z nich także m.in. czekoladowe ciastka z kremem i owocami!
Baw się smakami i eksperymentuj z dodatkami do ulubionyych muffinów. Szybko i wygodnie!
Produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z zasadami produkcyjnymi gwarantującymi deklarowany skład czynników alergennych (np. glutenu).
Przepisy na wykonanie ciast - na opakowaniu. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl/przepisy/
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku muffinów czekoladowych z kremem budyniowym. Produkt bezglutenowy.
Składniki muffin: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, czekolada w proszku 15,5% (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32%), błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, mleko pełne w proszku, maślanka w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.
Może zawierać: soję i jej pochodne.
Opakowanie zawiera:
- 280 g mieszanki do ciasta
- 30 g koncentratu kremu budyniowego
- 12 szt. foremek
Wartość odżywcza | Po przyrządzeniu z kremem - w 100 g: | Po przyrządzeniu - 1 muffina + 1 porcja kremu (55 g) |
Wartość energetyczna: | 1406 kJ / 336 kcal | 773 kJ / 185 kcal |
Tłuszcz: | 17,6 g | 9,7 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,4 g | 0,2 g |
Węglowodany: | 40,1 g | 22,1 g |
w tym cukry: | 20,2 g | 11,1 g |
Błonnik: | 1,2 g | 0,7 g |
Białko: | 3,7 g | 2,0 g |
Sól: | 0,61 g | 0,3 g |
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.