Mieszanka do ciast korzennych 300g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Wyśmienita Mieszanka do ciast korzennych Celiko:
- znakomity, korzenny smak
- odpowiedni dla wegetarian i wegan
- łatwość i krótki czas wykonania - gotowe w 45-60 minut
- produkt bezglutenowy (PL-064-104)
- wiele możliwości wykorzystania
Zrobisz przy jego użyciu, np.: znakomite ciasto marchewkowe z kremem, doskonałe ciasto z jabłkami i orzechami czy też klasyczny piernik.
Bezglutenowe ciasta i chleby do wypiekania CELIKO to mieszanki produkowane z wysokiej jakości składników, zgodnie z reżimem produkcyjnym gwarantującym deklarowany skład czynników alergennych (np. gluten).
Firma CELIKO jako pierwsza firma w Polsce – już w 1984 roku - uruchomiła produkcję pełnej gamy mieszanek dietetycznych ciast i chlebów dla osób na dietach eliminacyjnych w tym celiakii i fenyloketonurii.
Koncentrat ciasta w proszku do wypieku ciast korzennych. Produkt bezglutenowy.
Składniki: cukier, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik kakaowy, cynamon, difosforany: regulator kwasowości; węglany sodu: substancja spulchniająca; aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Może zawierać: mleko, soję i ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość odżywcza | w 100 g koncentratu ciasta |
Wartość energetyczna: | 1540 kJ / 363 kcal |
Tłuszcz: | 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 85,6 g |
w tym cukry: | 33,1 g |
Błonnik | 1,2 g |
Białko: | 3,1 g |
Sól: | 1,1 g |